Buitengewoon secundair onderwijs - Opleidingsvorm 3 - Opleidingsprofielen - Bakkersgast - Opleidingsprofiel

DOEL: Ondersteunende bakkerstaken uitvoeren.

Algemeen

  • Het voorkomen verzorgen.
  • Voor de hygiŽne en het onderhoud zorgen.
  • Werkzaamheden in de bakkerij voorbereiden.
  • Gereedschappen gebruiken en machines bedienen.
  • De kwaliteit van de werkzaamheden bewaken.
  • Taken veilig en hygiŽnisch uitvoeren.
  • In team werken.
  • Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
    • afval en restproducten sorteren en verwijderen.
    • speciale werkkledij dragen.

Bakkerij

  • producten en grondstoffen herkennen.
  • grondstoffen, hulpgrondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten bewaren.

Broodbakkerorganisatie

  • een werkplan voor een broodbakker opstellen en uitvoeren.

Brood

  • brooddegen bereiden en voor het bakken klaarmaken.
  • zorg dragen voor een correct rijsproces.
  • brood afbakken.
  • nabewerking van brood uitvoeren.

Vullingen bereiden

Boter-, vet- en soezendeeg

  • boter-, vet-, en soezendegen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken.
  • producten afwerken.

Beslagen en cakes

  • kooksuikers bereiden.
  • beslagen en cakebeslag bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken.
  • producten afwerken.

Bladerdeeg en hartige bereidingen

  • degen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken.
  • zorg dragen voor een correct rijsproces.
  • producten afwerken.

Taarten en vlaaien

  • taarten en vlaaien bereiden.

De ondersteunende kennis en sleutelvaardigheden worden geselecteerd uit de ontwikkelingsdoelen ASV OV3 en gekaderd binnen het handelingsplan.

naar boven

Laatst gewijzigd op: 21/08/2018