Buitengewoon secundair onderwijs - Opleidingsvorm 3 - Opleidingsprofielen - Grootkeukenmedewerker - Opleidingsprofiel


DOEL: In teamverband opdrachten uitvoeren in de grootkeuken.

Algemeen

  • Het voorkomen verzorgen.
  • Taken veilig en hygiënisch uitvoeren.
  • Producten en grondstoffen herkennen.
  • De toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren.
  • Voor de hygiëne en het onderhoud zorgen.
  • Werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden.
  • Leveringen van grondstoffen behandelen.
  • Gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden.
  • In team werken.
  • Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
    • sorteren en opslaan van verschillende soorten afval.
    • speciale werkkledij dragen.

Keukenvaardigheden

  • de vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten.
  • vis reinigen.
  • verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren.
  • verschillende kooktechnieken uitvoeren.
  • Versnijden.
  • in porties verdelen.
  • helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

Grootkeuken

  • grootkeukengerechten voorbereiden en bereiden.
  • een toonbankplan toepassen.
  • onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant.
  • de klanten bedienen.

De ondersteunende kennis en sleutelvaardigheden worden geselecteerd uit de ontwikkelingsdoelen ASV OV3 en gekaderd binnen het handelingsplan.

naar boven

Laatst gewijzigd op: 21/08/2018