Buitengewoon secundair onderwijs - Opleidingsvorm 3 - Opleidingsprofielen - Grootkeukenmedewerker - Opleidingsprofiel
DOEL: In teamverband opdrachten uitvoeren in de grootkeuken.
Algemeen
- Het voorkomen verzorgen.
- Taken veilig en hygiënisch uitvoeren.
- Producten en grondstoffen herkennen.
- De toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren.
- Voor de hygiëne en het onderhoud zorgen.
- Werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden.
- Leveringen van grondstoffen behandelen.
- Gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden.
- In team werken.
- Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
- sorteren en opslaan van verschillende soorten afval.
- speciale werkkledij dragen.
Keukenvaardigheden
- de vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten.
- vis reinigen.
- verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren.
- verschillende kooktechnieken uitvoeren.
- Versnijden.
- in porties verdelen.
- helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.
Grootkeuken
- grootkeukengerechten voorbereiden en bereiden.
- een toonbankplan toepassen.
- onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant.
- de klanten bedienen.
De ondersteunende kennis en sleutelvaardigheden worden geselecteerd uit de ontwikkelingsdoelen ASV OV3 en gekaderd binnen het handelingsplan.
Laatst gewijzigd op: 21/08/2018